Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Χατζιδάκις Ε' μέρος, + Το χαμόγελο της Τζοκόντας, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στην Διευθύντριά μου, κα Β.




Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του...

Μάνος Χατζιδάκις

Η Διευθύντριά μου, η κα Β. έχει κι αυτή τις δικές της...
Όταν δύο προτιμήσεις συμπίπτουν; Τι έχουμε; Μία ανάρτηση με την

Τζοκόντα του Μάνου Χατζιδάκι...

Το χαμόγελο της Τζοκόντας

Κυρίες, κύριοι και αγαπημένα παιδιά... 

Ένα όνειρο... Ένα μουσικό όνειρο...γιατί οι προτιμήσεις δεν κρύβονται!!!


Μάνος Χατζιδάκις - Το Χαμόγελο της Τζοκόντας

ΓΕΝΙΚΑ
Το "Χαμόγελο της Τζοκόντας" αποτελείται από δέκα ορχηστρικά κομμάτια στο ίδιο κλίμα για ορχήστρα 

Μάνος Χατζιδάκις
Ζωγραφικό έργο

Το χρώμα ελληνικό με επιρροές δυτικές.

 Το έργο σαν σύνολο παρουσιάζει τέτοιο μεγάλο πλήθος ιδεών και μουσικών εικόνων που εύκολα εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό ακροατή κλασικής μουσικής και όχι μόνον. 


Ο Μ. Χατζιδάκις στο στούντιο με την Χαρούλα Αλεξίου

Ελπίζω να εντυπωσιάσει και σας!!!!



Το χαμόγελο της Τζοκόντας 

Το έργο τελείωσε το 1964, και, σύμφωνα με τον ίδιο τον συνθέτη, αφηγείται τις φανταστικές ιστορίες μίας μοναχικής γυναίκας που ο ίδιος είχε εντελώς τυχαία συναντήσει στη Νέα Υόρκη το Φθινόπωρο του 1963 σε μία φαντασματογορική παρέλαση στην 5η λεωφόρο. 
Μέρος της έμπνευσης του έργου μοιράζεται ένα συγγενικό θέμα του Βιβάλντι... 


Αντόνιο Βιβάλντι,1678 - 1741 
Ο οποίος φοράει περούκα (μόδα της εποχής)

(Ίσως κάτι τέτοιο)

Αντόνιο Βιβάλντι, Φθινόπωρο
από το έργο του: "Τέσσερις Εποχές"

 που "στριφογύριζε" τότε στο μυαλό του συνθέτη με επιμονή, καθώς και το έργο του Ντα Βίντσι "Τζοκόντα" 

Tζοκόντα (Μόνα Λίζα)
του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

που είχε δει στο εξώφυλλο ενός βιβλίου σε μία βιτρίνα βιβλιοπωλείου 

Βιβλιοπωλείο Rizzoli, N.Y.,USA
(Ριτσόλι, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)

περνώντας για να φύγει από την παρέλαση αυτή της 5ης λεωφόρου.

5η Λεωφόρος στην Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Μία λεωφόρος πέντε χιλιομέτρων!!!

Gioconda's Smile(1965) Μάνος Χατζιδάκις:

Σε μια παρέλαση στη Νέα Υόρκη, με μουσικές, με χρώματα και με πλημμυρισμένη από κόσμο την 5η Λεωφόρο, βρισκόμουν μια Κυριακή απόγευμα το φθινόπωρο του 1963 όταν συνάντησα μια γυναικούλα να περπατάει μοναχή με μιαν απελπισμένη αδιαφορία για ότι συνέβαινε γύρω της χωρίς κανείς να την προσέχει, χωρίς κανέναν να προσέχει, μόνη, έρημη μες στο άγνωστο πλήθος, που την σκουντούσε, την προσπερνούσε ανυποψίαστο, εχθρικό, αφήνοντας την να πνιγεί μες στη βαθιά πλημμύρα της λεωφόρου, μέσα στη θάλασσα που ακολουθούσε, μέσα στ' αγέρι που άρχισε να φυσά.

 Έμεινα στυλωμένος, ο μόνος που την πρόσεξε, κι έκαμα να την πάρω από πίσω, να την ακολουθήσω και πλησιάζοντάς την να της μιλήσω, χωρίς να ξέρω τι να της πω, μα ίσαμε ν' αποφασίσω, την έχασα από τα μάτια μου. Έτρεξα λίγο μπρος, ανασηκώθηκα στα πόδια μου για να την ξεχωρίσω, μα η μεγάλη μαύρη θάλασσα του κόσμου την είχε καταπιεί.

 Μέσα μου κάτι σκίρτησε οδυνηρά. Χωρίς να καταλάβω, είχα σταθεί έξω από το βιβλιοπωλείο του Ριτζιόλλι 


 και στη βιτρίνα του, απέναντί μου ακριβώς, βρισκόταν ένα βιβλίο για τον Ντα Βίντσι με την Τζοκόντα στο εξώφυλλο του να μου χαμογελά απίθανα αινιγματική, αυτόματα μεγενθυμένη, όσο η γυναίκα που χάθηκε στο δρόμο. Δεν ξέρω γιατί όλ' αυτά μπερδεύτηκαν περίεργα μέσα μου, μαζί μ' ένα εξαίσιο θέμα του Βιβάλντι που είχα ακούσει πριν από λίγες μέρες και που εξακολουθούσε να επανέρχεται τυραννικά στη μνήμη μου. 

Τα δέκα αυτά τραγούδια γράφτηκαν μ' ένα συγκερασμό απελπισίας και αναμνήσεων. Το θέμα είναι η γυναίκα έρημη μες στην μεγάλη πόλη.Το κάθε τραγούδι είναι κι ένας μονόλογός της, κι όλα μαζί συνθέτουν την ιστορία της. Μια ιστορία σύγχρονη και παλιά μαζί.

Το έργο το ερμηνεύει ορχήστρα με μία ή δύο κιθάρες και μπουζούκι, τσέμπαλο 

Τσέμπαλο με δύο κλαβιατούρες (δύο σειρές με πλήκτρα)

με δύο κλαβιατούρες (με δύο σειρές από πλήκτρα, όπως έχουν κάτι αρμόνια),  


Τσέμπαλο (λεπτομέρεια)

ίσως μαντολίνο, ντραμς,  σαξόφωνο 

Σαξόφωνο

και ίσως μία ή δύο ηλεκτρικές κιθάρες.

 Σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται και κλασικοί ήχοι που είναι διαδεδομένοι στη μουσική τζαζ : τρομπέτα με σουρντίνα, 


Τρομπέτα με σουρντίνα

βιμπράφωνο, 
Βιμπράφωνο

κόντρα μπάσσο κ.α.

Το κόντρα μπάσσο 
το μεγαλύτερο όργανο στην οικογένεια του βιολιού!


Εδώ αρχίζει ο μύθος του Μάνου Χατζιδάκι: Οι μελωδίες, άλλοτε θυμίζουν έργα δυτικοευρωπαϊκής μουσικής και άλλοτε ελληνικής λαϊκής μουσικής σε ένα  συνδυασμό που οδηγεί τον ακροατή στην τελειότητα.



ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο  Μάνος Χατζιδάκις εκτός από την πανέμορφη εισαγωγή-σημείωμα, συνεχίζει δίνοντας  κάποιες μικρές σημειώσεις για κάθε ένα κομμάτι του έργου... 

Μάνος Χατζιδάκις

Αυτές οι σημειώσεις δίνουν άλλα φτερά στη φαντασία του ακροατή 
Ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν τεράστια μεγαλοφυΐα.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ-Η μελωδία είναι πανέμορφα κλασική και ρέει απίστευτα. 

Όταν έρχονται τα σύννεφα

Τα σύννεφα πυκνά πυκνά μαζεύονται κι απειλούν την ισορροπία μου
σ’ έναν αβέβαιο κόσμο.
Ας μπορούσα να τα σταματήσω…
Ας μπορούσα να διαφύγω μέσα από μια στενή λουρίδα ουρανού.
Που θα με πήγαινε και ποιον θα συναντούσα εκεί;
Όμως τα σύννεφα έχουν μαυρίσει τον ορίζοντα,
την πόλη, την καρδιά μου και κάθε ελπίδα έχει χαθεί.
Τα σύννεφα είναι κατάρα κι απειλή. Τα σύννεφα με σκεπάζουν. Κι είναι σιωπή. 


Όταν έρχονται τα σύννεφα

ΚΟΝΤΕΣΣΑ ΕΣΤΕΡΧΑΖΥ  Η αρχική ιδέα είναι καταπληκτική Η ευαισθησία που εκπέμπουν τα πνευστά είναι συγκινητική. Η συνέχεια είναι ακόμη καλύτερη.

Koντέσσα μίας άλλης εποχής
Η Κοντέσσα Alexander Nikolaevitch Lamsdorff

ΚΟΝΤΕΣΣΑ ΕΣΤΕΡΧΑΖΥ
Απ’ το ανοιχτό παράθυρο μου κοιτάζω τα σύννεφα και πέφτουν στάλες χωρίς να καταλάβω αν είναι απ’ τα μάτια μου ή από τον ουρανό στα λουλούδια που καλλιεργεί στο δικό της παράθυρο η κοντέσσα Εστερχάζυ, ακριβώς κάτω από το δικό μου δωμάτιο. Ο γιος της κοντέσσας, μαθητής που διάβαζε στο παραθύρι, είδε τις στάλες, γύρισε και με κοίταξε και μου χαμογελάει. Η κοντέσσα έκλεισε βιαστικά το παράθυρο, τον πήρε μέσα και του δείξε τα σκυθρωπά πορτραίτα των προγόνων του θυμίζοντας του πως ποτέ ένας Εστερχάζυ δεν χαμογελάει στον ουρανό. 

Κοντέσσα Εστερχάζυ
Μάνος Χατζιδάκις

 Η ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ - Προσέξτε τη χρήση διαφορετικών εικόνων για την παρουσίαση της ίδιας μελωδίας πολλές φορές. Αυτός είναι ο αληθινός Μάνος Χατζιδάκις ! 

Η Παρθένα της Γειτονιάς μου
με την Ορχήστρα των Χρωμάτων
διευθύνει: Ο Μίλτος Λογιάδης

Την ίδια ώρα οι γείτονες μου, περίεργοι, έκπληκτοι και βιαστικοί, μαζευόντουσαν στην εκκλησιά να δουν το θαύμα που από στόμα σε στόμα είχε μαθευτεί.Η Παναγιά κλαίει.Τρέχω κι εγώ, μ΄από τον κόσμο δεν μπορώ να μπω.Όλοι μιλούν με φόβο και με περιέργεια για το θαύμα.Είναι η μοναδική Παναγία της πολιτείας που κλαίει, κι είναι πολύ για τη μικρή κι ασήμαντη γειτονιά μας.Παρακαλώ για να μ' αφήσουμε να μπω, θέλω να δω, με σπρώχνουν, με πατούν, πονώ, ίσαμε που άρχισα να κλαίω κι εγώ.Μα ξαφνικά σαν μ είδανε να κλαίω, όλοι τους γύρω μου φτιάξανε κύκλο και σιγά σιγά απομακρυνόντουσαν από κοντά μου ταραγμένοι αφήνοντας με μόνη στο κέντρο ενός κύκλου που ολοένα μεγάλωνε, κι εγώ να κλαίω και να γίνομαι ένα μικρό σημάδι της πολιτείας, ενώ αυτοί να φεύγουν και να χάνονται στους γύρω δρόμους ψελλίζοντας: Η Παναγία που κλαίει.




ΒΡΟΧΗ - Με ένα έντονο ρυθμικό στοιχείο και το τέλος είναι υπέροχο 

Βροχή

Η ΒΡΟΧΗ
Τότες με είδε ο ουρανός κι έκλαψε κι αυτός.
Μια καταιγίδα ξέσπασε κραυγάζοντας κι ενώθηκε με τις κραυγές και τις δικές μου και καθενός που βρέθηκε σ΄ αυτή την πόλη μοναχός. Ίσαμε που ένα σφύριγμα σκίζει την πολιτεία στα δύο και ξεψυχάει στα πόδια μου, αφήνοντας να διαφανεί ο παλιός ήχος από ένα τσέμπαλο, που μεσ’ τη νύχτα με οδήγησε στο εσωτερικό ενός σιωπηλού σπιτιού -ενός σπιτιού που κατοικεί η μητέρα μου. 


Βροχή-Μάνος Χατζιδάκις {το Χαμόγελο της Τζοκόντας-by Lina}
Μάνος Χατζιδάκις

 ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ -  Αυτό το κομμάτι ταιριάζει πιο πολύ με τη μορφή της "Τζοκόντα" από κάθε άλλο. Αναγεννησιακές επιρροές που τελικά στρέφουν στο αρχικό σημείο συνάντησής τους. Απλά πανέμορφο...

Ο Μάνος Χατζιδάκις με την μητέρα του

Ήρθε βορριάς, ήρθε νοτιάς 
με φωτογραφίες του Μάνου Χατζιδάκι


«Η μητέρα μου είναι γλυκιά και τρυφερή και μ’ αγαπάει», γράφει ο Μάνος Χατζιδάκις στο κείμενο που συνοδεύει το ορχηστρικό του «Προσωπογραφία της μητέρας μου» στο «Χαμόγελο της Τζοκόντα». Και συνεχίζει:
«Θα ’θελε να ’χε σταματήσει ο χρόνος εκείνη τη στιγμή που μ’ έχει αντίκρυ της και με κοιτάζει. Γνωρίζω εκείνη τη στιγμή καλά, μα δεν μπορώ ούτε μπορεί να τήνε σταματήσει.
Κι έτσι θα μείνει πάντα στη μνήμη μας, ευγενική και τρυφερή να καρτεράει μια δυο στιγμές που πέρασαν, μια δυο στιγμές που έζησα μοναδικά για εκείνη».


Προσωπογραφία της μητέρας μου
Μάνος Χατζιδάκις
Σαντορίνη, Ορχήστρα των Χρωμάτων
σε διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη
Δεκέμβριος 1999

«Η μητέρα μου ήταν από την Αδριανούπολη», -αναφέρει αλλού ο Χατζιδάκις- «κόρη του Κωνσταντίνου Αρβανιτίδη, και ο πατέρας μου απ' την Μύρθιο της Ρεθύμνου, απ' την Κρήτη. ... Περιέχω μέσα μου χιλιάδες αντιθέσεις κι όλες τις δυσκολίες του Θεού....».




ΤΟ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ - Το αναγεννησιακό κλίμα συνεχίζεται  Το σόλο του όμποε είναι πολύ μουσικό και ταιριαστό. Η όλη εξέλιξη του μέρους είναι μισο-αναμενόμενη και μισο-ξαφνιάζει. Έτσι είναι ο Μάνος Χατζιδάκις.


Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα,
μίας άλλης εποχής

ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ
Βρίσκομαι σε μιαν αίθουσα συναυλιών. Παίζουν Βιβάλντι και με το πρώτο θέμα βλέπω το κάθισμα πλάι μου αδειανό. Αρχίζω να σε φτιάχνω με την φαντασία μου και να σε βλέπω πλάι μου ν’ακούς μαζί μου μουσική. ‘Όμως έρχεται πάλι το πρώτο θέμα και μου δείχνει το κάθισμά σου αδειανό.
Σε ξαναφτιάχνω με αγωνία και για να μη μου φύγεις πιάνω το χέρι σου και στο κρατώ μες στο δικό μου, ίσαμε που ‘ρχεται ξανά το πρώτο θέμα κι αφήνει άδειο το κάθισμά σου.
Χαϊδεύω τ’ άδειο κάθισμα που ‘ναι ζεστό από το κορμί σου, αρχίζω πάλι πλάι μου να νιώθω την αναπνοή σου, αλλά το πρώτο θέμα οριστικά, τυραννικά κι’ απελπισμένα μου φανερώνει την αλήθεια. Εγώ είμαι μόνος, το κάθισμα άδειο κι εσύ δεν υπάρχεις.


Κονσέρτο 
Μάνος Χατζιδάκις

Ο Κ. ΝΟΛΛ - Περιέχει μελαγχολία. Το σόλο σαξόφωνο σοπράνο δίνει άλλη τροπή. Η υπομονή κάνει θαύματα και σιγά-σιγά η μουσική "λαμπυρίζει" περίεργα. 

O Mάνος Χατζιδάκις διευθύνει...

Ο κ. ΝΟΛΛ
Βγαίνοντας με πλησιάζει ένα ξανθό νέο παιδί. Όλοι από γύρω μας εξαφανίστηκαν και μείναμε μόνο οι δυο, κι αυτός να με κοιτάζει λίγο θλιμμένα και λίγο ειρωνικά. Μου λέγει:
«Είμαι μια περίπτωση Νέου, που θα ‘θελε να σας γνωρίσει». Του απαντώ πως είμαι ολομόναχη και πως δεν είμαι έτοιμη να τον δεχτώ. Κι ήθελα τόσο πολύ μα δεν τολμούσα. Εκείνος μου χαμογέλασε, είπε «Κρίμα», και άφησε στα χέρια μου μια κάρτα του, μα ώσπου να δω τι έγραφε, είχε εξαφανιστεί.
Η κάρτα είχε εξαφανιστεί.
Η κάρτα είχε τυπωμένες δυο μόνο λέξεις: Νολλ, ο Θάνατος. 


Ο κύριος Νόλλ
Μάνος Χατζιδάκις

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ -Το τσέμπαλο  επικρατεί εύκολα υποστηριζόμενο από ξύλινα πνευστά. Η κιθάρα δίνει άλλον τόνο, πιο μαλακό, αλλά ... το αρχικό θέμα μας κυνηγάει ακόμα 

Oι Δολοφόνοι
Μάνος Χατζιδάκις


ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
Αυτόματα γύρω μου αστράψανε φώτα πράσινα, κόκκινα, πορτοκαλιά, ο κόσμος πηγαινοερχόταν, μου ρίχνανε ματιές που με κορόιδευαν, μου τρύπαγαν τα σωθικά, με τις φωνές τους πρόστυχες σκίζαν τα ρούχα μου, περνούσανε βελόνες στο κορμί μου, έτρεχα να γλυτώσω, μα από παντού ξεφύτρωναν οι Δολοφόνοι.


 ΒΡΑΔΙΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - Ήρεμο στην αρχή του με απίστευτα θεματικά ηχοχρώματα...

H Επιστροφή της Νύχτας
Έργο ζωγραφικής του Λεονίντ Αρτέμωφ


ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Τέλος βρέθηκα στην απομακρυσμένη γειτονιά μου, σκισμένη, ματωμένη και τσακισμένη, χωρίς ζωή, να περπατώ στον έρημο μα γνώριμο μου δρόμο, μ όλα τα σπίτια σιωπηλά, να με κοιτάζουν εχθρικά να προσπερνώ, θλιμμένη αβάσταχτα, γιατί δεν εσταμάτησα τη στιγμή που θέλησε η μητέρα μου, γιατί δεν είπα «ναι» στον κ. Νολλ, γιατί δεν άφησα να μ' αφανήσουν οι δολοφόνοι.Τώρα ένας έναστρος μα παγωμένος ουρανός με συνθλίβει και με κάμει να τρέχω σούρνωντας τα βήματα μου προς το σπίτι μου. 



Βραδυνή επιστροφή
Μάνος Χατζιδάκις


 ΧΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ -  Αρχικά αρκετά σκοτεινό Θ Αργότερα γίνεται πιο κοσμοπολίτικο και "φλύαρο". Αναμφισβήτητα έχει "τζαζ" καταβολές, ειδικά στην ενορχήστρωση. Τελικά η νότα αισιοδοξίας κυριαρχεί και  καταλήγει σε ένα εντυπωσιακό και αντάξιο της όλης σύνθεσης φινάλε.

Xoρός με τη σκιά μου
Μάνος Χατζιδάκις


ΧΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ
Σαν μπήκα σπίτι μου άρχισα να χορεύω.
Ο ήχος μιας μπάντας με παρασύρει.
Σκίζω το τοίχο, βρίσκομαι στους δρόμους, χρωματισμένους εφιαλτικά κι οι μπάντες να χτυπάνε στους ρυθμούς ξέφρενα, ενώ εγώ χάνομαι μέσα στο χρόνο, μόνος, έρημος, μέσα από εκεί που ήρθα, αφήνοντας πίσω μου ένα χαμόγελο παντοτινό στη μνήμη των ανθρώπων.
Γιατί ποτέ κανείς δεν θα γνωρίσει αν ήρθα, αν έφυγα κι αν πράγματι υπήρξα κάποτε τυχαία ανάμεσά τους

Xoρός με τη σκιά μου
Μάνος Χατζιδάκις
Την Ορχήστρα των Χρωμάτων 
διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης


ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
Πρόκειται για σύνθεση με μεγάλη πρωτοτυπία και εξίσου μεγάλη ευαισθησία - αντάξια της μεγαλοφυΐας του πολύ μεγάλου μας συνθέτη...

Μάνος Χατζιδάκις (με αφιέρωση του 1950)

Υπάρχει καταπληκτική τεχνική αρτιότητα...

Το Χαμόγελο της Τζοκόντας
Μάνος Χατζιδάκις

Όλα τα  μέσα χρησιμοποιούνται με την πρέπουσα οικονομία και μουσικότητα και συνεισφέρουν όσο και όπως πρέπει στο ψυχολογικό κλίμα του όλου έργου. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο περιττό, πάντα τα σπάνια αριστουργήματα γίνονται φανερά από μόνα τους ! 


Από το ποίημα του Μ. Χατζιδάκι Υγρασία (Μυθολογία)


Παιδί της γης

Παιδί τραγουδισμένο
Έτσι που σε φαντάζομαι
Σαν αστραπή
Μπλέκω τα δάχτυλα
Κλείνω τα μάτια μου
Και σ’ ονομάζω Μουσική


Lampros

Υ.Γ.  Το χαμόγελο είναι για μένα το πρώτο έργο του Χατζιδάκι...το έργο που με έκανε να αγαπήσω την μουσική του!!!
Τίποτα παραπάνω δεν έχω να προσθέσω... Κι έτσι τώρα απολαμβάνω κι εγώ το έργο... μαζύ σας... έτσι απλά!!!

Στοιχεία πήραμε από το artissimo.gr, αλλά για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κοιτάξετε εδώ 
Τrivia: (κοινώς... λίγο κουτσομπολιό)
και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ σύνδεσμο... 
Η Αρχή είναι το ήμισυ του παντός!!!






14 σχόλια:

Chesterbrook Academy Elementary είπε...

Thank you for sharing such an informative post on a great composer.
I enjoyed reading it on a Sunday morning.

Lampros Lampinos είπε...

Dear Ch. Ac. Elementary, dear Friends...
so happy to have you here!!!
Thank you for reading it...
Xatzidakis has won the Oscar, and he's one of my favourite greek composer!!!
I'll dedicate something to you... wait for my dedication!!!

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ (Αντώνης Κρασάκης) είπε...

Απίστευτη δουλειά! Μπράβο Λάμπρο!
Αντώνης

Lampros Lampinos είπε...

Αντώνη...
Χαίρομαι που σου αρέσει...
Το απόλαυσα... πολυαγαπημένη μουσική!!!
Ξέρεις εσύ από καλή Ελληνική μουσική!!!
Λάμπρος

Kitchen Stories είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση!
Συγχαρητήρια.

Ζ.

Lampros Lampinos είπε...

Ευχαριστώ πολύ, αγαπητή Ζ. με την ωραία σου κουζίνα!!! και το μπλογκ σου όλο εξαιρετικές αναρτήσεις έχει... και τις δοκιμάζεις κι όλας!!!

Τα δευτεράκια blogαρουν... είπε...

χίλια μπράβο!!!!!Τέλεια ανάρτηση!!!!Πολύ όμορφη η ιστορία της έμπνευσης!!!!!!

Lampros Lampinos είπε...

Ευχαριστώ πολύ καλά μου δευτεράκια που blogάρετε!

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Δεν έχω λόγια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Απλά, υποκλίνομαι στην ποιότητα του ανθρώπου Λάμπρος!!!!!!!
Σε ευχαριστώ!!!!

Lampros Lampinos είπε...

Ροδούλα μου,
Με κάνεις και κοκκινίζω!!!
Δεν υπήρχε περιπτωση η Τζοκόντα να είχε διαφορετική παρουσίαση!!!
Και σε ευχαριστώ και πάλι, και πάλι, για τα πολύ καλά σου λόγια!!!

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά. Έχεις δίκιο οι προτιμήσεις δεν κρύβονται! Είμαστε θαυμαστές του Χατζιδάκι και κάθε ανάρτησή σου γι' αυτόν είναι βάλσαμο!! Σε ευχαριστούμε Λάμπρο! Καλή συνέχεια...

Lampros Lampinos είπε...

Σχολικό μου παρεάκι, πολύ σας ευχαριστώ... και χαίρομαι που σας αρέσει ο Χατζιδάκις... συμφωνούμε!!!
Παρακαλώ, λοιπόν, και η συνέχεια αναμένεται... γιατί ... οι προτιμήσεις... δεν κρύβονται!!!
Ευχαριστώ και πάλι!

Vi Di είπε...

Αγαπητέ Λάμπρο, σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωσή σου. Ως διευθύντρια του ενός από τα σχολεία που δουλεύεις αισθάνομαι πολύ τυχερή που σε έχουμε στην ομάδα μας. Σου εύχομαι να έχεις πάντα μεράκι για να προσφέρεις τις μουσικές σου και τις εμπνεύσεις σου στους μαθητές μας!!!

Lampros Lampinos είπε...

Aγαπητή κα Β.,
Εγώ ευχαριστώ πολύ για όλα... Η αφιέρωση, λοιπόν, ήταν απαραίτητη!
Το σχολείο μας είναι από τα καλύτερα... και θα παραμείνει έτσι!!!
Ευχαριστώ για την ευχή... και γενικώς σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας!!!
Θάμαστε πάντα μαζύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ετικέτες

1.015.624 (1) 10 (1) 100.000 προβολές (2) 15 Αυγούστου (1) 15 Αυγούστου 2012 (1) 15 Αυγούστου (2) 150.000 (1) 15ο νηπιαγωγείο Γαλατσίου (1) 17η Νοεμβρίου (9) 17th November (6) 17th Novembre songs (6) 1821 (1) 190.000 προβολές (1) 1987 (1) 1ο (2) 1st (1) 1x2 (1) 1x6 (1) 2 (1) 200.000 προβολές (1) 2011 (1) 2011-2012 (1) 2012 (4) 2015 (2) 2017 (1) 2018-2019 (3) 2019 - 2020 (1) 2020 (4) 2020 - 2021 (1) 2021 (1) 2021-22 (1) 2022 (11) 2022-23 (2) 2023 (10) 2024 (1) 2366 προβολές σε μία μέρα... !! (1) 25η Μαρτίου 1821 (5) 25η Μαρτίου 1821... και 25η Μαρτίου 2012.. (4) 25η Μαρτίου 1821... και 25η Μαρτίου 2021.. (1) 25η Μαρτίου 1821... και 25η Μαρτίου 2022.. (2) 25η Μαρτίου 1821... και 25η Μαρτίου 2023.. (1) 25η Μαρτίου 1821... και 25η Μαρτίου 2024 (1) 25η Μαρτίου 2020 (1) 25ης Μαρτίου (10) 25th March (2) 28η Οκτωβρίου (14) 28η Οκτωβρίου 1940. τραγούδια (4) 28η Οκτωβρίου 2021 (1) 28th October (1) 28th October 1940 (1) 2η παρουσίαση (2) 2ο μάθημα (1) 2nd (1) 3 (1) 300 δημοσιευμένα (1) 300001 (1) 3rd place in a vote (1) 4 (1) 4 εποχές (1) 4 seasons (2) 400.000!!!!!!!!!!! (1) 5 (1) 6 (1) 69 ψήφοι.... (1) 7 (1) 7 Μαρτίου (2) 8 (1) 9 (1) 956 επισκέπτες (1) 956 visitors a day (1) 9ο Δ.Σχ Πτολεμαΐδας (1) Α' Δημοτικού (1) α' τάξη (1) Αγγλικά τραγούδια (2) αγορά (1) Αδελφική αγάπη (1) αδέρφια (1) Αδριανή Καλτουριμίδου (1) Αθήνα (2) Αθηνά Κακαρίκου (1) αθλητισμός (1) ακίνητο (1) αλά Ευδοξια (1) αλά Ευδοξία... (1) Αλεξάνδρα Γερακίνη (1) ΑΜΕΑ (1) αν θέλετε (1) αν μπορείτε (1) αναδημοσίευση (2) Αναδημοσίευση από το αγαπητό μου αδελφό μπλογκ (1) ανάπηρος (1) Αναστασία Σάβαρη (1) Αναστάσιμα τραγούδια και ύμνοι (2) Ανδρέας Καρμπόνε (1) ανήμερα 2011 (1) Ανθή Ζήση (3) Άννη Λιβαθινού (1) Άνοιξη (2) Απάντηση της Ευμορφίας Μεταξάκη (1) Απάντηση: στην Μαράντα... (1) από Ευδοξία (1) Απόκρηες (5) Απόκρηες 2013 (2) Απόκρηες 2020 (1) Απόκρηες 2021 (1) Αποστολίδου Γεσθημανή (1) απουσία (2) Απόφοιτος Λυκείου (1) Αποχαιρετισμός (8) Αποχαιρετισμός σχολείου (9) αριθμοί (2) Αριστοτέλης Κουντούρωφ (1) αρρώστεια (1) αρχαία ελληνική μουσική (1) αρχική σελίδα (1) αστείο (1) Αττίκ - Κλέων Τριανταφύλλου (1) Αύγουστος (1) αφιέρωμα (7) αφιέρωμα στα απίθανα τριτάκια... (1) Αφιέρωμα στην Παιδική Λογοτεχνία (1) Αφιέρωμα στο κατηχητικό σχολείο του Όθους (1) αφιέρωμα στον Άσσος (1) αφιέρωμα στον βραβευμένο μας ποιητή (1) αφιερωμένο (20) αφιερώμένο (1) αφιερωμένο στα ηλιολούλουδα του Γ3 (1) αφιερωμένο στην διευθύντριά μου... (1) αφιερωμένο στην συνάδελφο Ματίνα (1) αφιερωμένο στην live and love (1) Αφιερωμένο... (8) αφιέρωση (2) αφιέρωση στην Ελισσάβετ (1) Αφρική (1) Β' τάξη (2) βασιληάς (1) βιβλίο (2) βιβλιοπαρουσίαση (4) Βιέννη (1) βίντεο (8) Βραβείο (5) βροχή (1) Βυζαντινή μουσική και Δημοτικό (1) γ' μέρος (1) γ' τάξη (2) ΓΕΝΕΘΛΙΑ (1) Γεωγραφία και μουσική (1) Γεωργία (1) για την Τίνα... (1) για τις φίλες Νίκη και Ευτυχία... (1) για lllazaros (1) γιαγιά παππούς (4) Γιάννης Ρίτσος (2) γιορτή (4) Γιορτή 25ης Μαρτίου 1821 (1) γιορτή μητέρας (1) γιορτή Πατέρα (2) Γιορτή της μητέρας (8) γιορτή του Πατέρα (7) γιορτή Τριών Ιεραρχών (1) Γιορτή των Γραμμάτων (2) γιορτή χορωδίας (1) γιορτή Χριστουγέννων (10) Γιώργος Ζαμπέτας (1) Γιώργος Νταλάρας και Γ3 1ο Δημ. Σχ. Ευκαρπίας αφιέρωμα και Mary Mosc... (1) Γιώτα Κουφοβασίλη (1) Γιώτα Παπαδημακοπούλου (1) γκαρσονιέρα (1) Γνωριμία με την μουσική (1) Γωγώ Σταμ. (1) Δ' μέρος (1) δ' τάξη (1) Δεκαπενταύγουστος (1) Δέσποινα Γούλα (1) Δεύτερο μέρος (1) Δήμητρα (1) Δημοτικό σχολείο (7) δημοτικό σχολείο και μουσική (1) Δημοτικό σχολείο και μουσική τραγούδια και παιγνίδια (1) δημοτικοί χοροί (1) διαστολή (1) διπλή διαστολή (1) Δρ. Βρακατόρ (1) δραστηριότητες (1) δροσοσταλίτσα δασκαλίτσα (1) Ε' τάξη (3) εγώ (2) έθιμα (1) έθιμο (1) εθνική επέτειος (1) Εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και διαφόρων χωρών (2) είδη μουσικής (1) εικόνες (1) εικόνες με μουσική (1) ειρήνη (1) Ειρήνη Χατζηδημητριου dedication (1) εκδήλωση 28.5.2015 (1) εκδόσεις Τσότρας (1) έκτακτα τραγούδια για 17η (7) ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΑΒΟΥ (2) Ελένη Λιντζαροπούλου (1) ελευθερία (1) ελιά (2) Ελισσάβετ Καλογιάννη (1) Ελλάδα (1) Έλλη Αδάμ (1) Έλληνες συνθέτες (1) Εμμελεια (1) ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ.... (1) Ενσωμάτωση Δωδεκανήσου (4) έντομα (2) Ένωση Δωδεκανήσου (1) εξετάσεις (1) επανάληψη καλοκαιριού (2) επετειακά τραγούδια (2) Επιτραπέζιο παιγνίδι... μετά μουσικής... (1) Έργα ζωγραφικής μετά μουσικής (6) ερωτήσεις (1) ετοιμασία (1) έτος (1) ετών... 100!!!! (1) Εύα Σιώμου (1) Ευαγόρας Παλληκαρίδης (1) Ευμορφία Μεταξάκη (1) ευχές (1) Ζαμπέτας (1) ζωγραφική (3) Η αίθουσα της μουσικής (1) Η Ηχώ: το μάθημα στο βιβλίο... σαν παιγνίδι... σαν τραγούδι... (1) η ιστορία της Γέννησης του Χριστού (1) Η μεγάλη πολιτεία των μικρών (1) Η πεταλούδα (Ζαχαρίας Παπαντωνίου) (1) η πρώτη στο μπλογκ (1) η σελίδα με τις Απόκρηες... (2) η σελίδα της Δ' τάξης (3) ήθη (1) ηθοποιός και συγγραφέας (1) ήχος (2) Ηoly Tuesday (1) θα πάρω μιαν ανηφοριά (1) θάλασσα (1) Θανάσης Πασχάλης (1) θεατρικό 25ης Μαρτίου 1821 (4) θεατρικό Χριστουγέννων (5) θέατρο (2) ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2013... (1) Θεοφάνεια 2023 (1) Θησείο (1) ιδέα (1) ίντερνετ (5) Ισλανδία (1) Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1) και Αλίκη Βουγιουκλάκη (1) και επανάληψη (1) και τα Απίθανα Μολύβια Ν.Απολλωνίας (1) καλάντα (1) Κάλαντα (4) κάλαντα Λαζάρου (3) κάλαντα Πρωτοχρονιάς (1) κάλαντα Φώτων (8) καλή χρονιά (5) Καλή χρονιά 2016 (2) Καληνύφτα (1) Καλλιόπη Παπουτσάκη (1) καλό Καλοκαίρι (4) καλό Πάσχα (4) καλοκαίρι (17) καλοκαίρι με επαναλήψεις (1) καλοκαιρινή επανάληψη (3) Καπετάν Μιχάλης (1) Κάραγιαν (1) Καρναβάλι και χορός (5) Κάρπαθος (1) κατασκευές (1) Κατερίνα (2) Κατερίνα Γαστεράτου (1) Κατερίνα Δε.Στα.Πα. (2) Κατερίνα Καραλή (1) ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ (1) Κατερίνα Τραγούδα (1) Κάτω Ιταλία (1) Κινηματογράφος και μουσική και αφιέρωμα στον Λεβιάθαν (1) κλασσική μουσική (2) κλειστές Εκκλησίες (1) Κλεοπάτρα Βαγγελή (2) κορδονέτο (1) Κορυδαλλός (2) κοσέρτο (1) κόσμος (1) κουΐζ (1) Κρήτη (1) κρουστά (1) κύκλάμινο (1) Κύκλο με την Κιμωλία (1) Κύπρος (1) κυρα - Σαρακοστή (2) Κυριακή Πάσχα (1) Κυριακή του Πάσχα (1) Κυριακή των Βαΐων (2) Κως (1) Κonstantinos (1) λάδι (2) Λαμπρινή Τζούρκα (7) Λένα (1) ΛΙΛΑ ΤΣΙΜΠΕΡΑΚΗ (1) λόγια (1) λόγω Μαΐου... (1) Λουκιανός Κηλαηδόνης (2) λουλούδι (1) Μάγο (1) μάθημα μουσικής (6) Μαίρη Πόππινς... αφιέρωμα στην πρώτη φόλλοουερ μου για το 2012... (1) μαμά (2) μάνα (1) μανούλα (1) Μαντινάδες (1) Μαργαρίτα (1) Μαρία Δραγασιά (1) Μαρία Λιβανού-Τζαλαβρά Eλένη Μαμανού (1) Μαρια Μιχαλοπουλουχιονιδου 2012 (1) μαριονέτες (2) Μάριος Τόκας (1) ματαίωση γιορτής (1) Ματωμένο Γάμο (1) με αφιέρωση στην φίλη ΤΑΝΙΑ ΑΡΖΟΓΛΟΥ (1) με την Ευδοξία (1) Μέγα Σάββατο (1) Μεγάλη Δευτέρα (4) Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση (6) Μεγάλη Παρασκευή.... μουσική (4) Μεγάλη Πέμπτη (2) Μεγάλη Τετάρτη (4) Μεγάλη Τρίτη (2) Μελωδία της Ευτυχίας (1) Μελωδία της Ευτυχίας αλλά και Αλίκη Βουγιουκλάκη (1) μέρος α' και β' (1) Μεσολόγγι (3) μετάφραση (1) μετεωρολογία (2) μέτρο (1) μητέρα (1) μια έκπληξη για όλους (1) μικρές εκπλήξεις στην κλασσική μουσική... (2) μιούζικαλ (2) Μοσχάνθη (1) μουσικά όργανα (1) μουσική (18) μουσική και ποίηση (1) μουσικό ορατόριο (1) Μουσικό ταξείδι νο 1 (1) Μουσικό ταξείδι νο 2 (1) Μουσικό ταξείδι νο 3 (1) μουσικοκινητικά παιγνίδια (1) μπαμπάς (1) Μπετόβεν (1) Μύθοι του Αισώπου (1) Νανούρισμα (2) Ναύπλιο (1) Ναύπλιό μου... (2) Νέο κύμμα (1) νηπιαγωγείο (1) Νικόλαος Προκοπίδης (1) Νίκος (1) ΝΙΚΟΥ Β (1) νο 2 (1) νο 3 (1) νο 4 (1) νο 5 (1) νο 6 τελευταίο (1) νο1 (1) νότες και ονόματα (2) Ντόρα Γιαννακοπούλου (1) Νew Year's Concert (1) ξένα τραγούδια (2) Ξυλούρης (1) ο καιρός (3) Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου! (1) οι άθλοι του Ηρακλή (1) οι γάμοι του Φιγκαρο (1) Οι Ιστορίες τους... (3) Οι τέσσερις εποχές του Βιβάλντι (3) όλα εδώ (13) Ολυμπιακοί αγώνες (2) Ολυμπιακοί αγώνες αφιέρωμα 1 (1) Ολυμπιακοί αγώνες αφιέρωμα 2 (1) ονειρόκοσμο (1) ονόματα (1) Όστρια (1) ΟΧΙ (1) παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ (1) παιγνίδι (2) παιγνίδια (2) παιδιά (1) παιδικά τραγούδια (1) ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ (2) παιδική χορωδία (1) Παιδίον Τόπος (1) Παναγία (3) παράδοση (2) παραδοσιακοί χοροί (1) Παράλιον Άστρος (3) παραμύθι (9) Παραμύθι χωρίς Όνομα (1) παράσταση (1) παρατηρήσεις (1) παρέλαση (2) Πάσχα (5) Πάσχα 2017 (1) Πάσχα 2019 (1) πατέρας (3) Πειραιάς (1) Πέραμα (1) πέρνα περνά η μέλισσα (2) πιάνο (1) πιγκουΐνος (1) πληροφορίες (2) ποίηση (2) Ποίηση του λεπτού... (4) Ποίηση του λεπτού... για παιδιά... (4) Ποίηση... του λεπτού... (1) ποιητής (1) πόλεμος (1) Πορτογαλία (1) ποτήρια (1) προβολές (3) προπαίδεια (2) πρόσκληση (1) Προσχολική Παρεούλα (1) προτελευταίο (1) πρώτη ανάρτηση (1) Πρωτομαγιά (1) πρωτοχρονιά (2) Πρωτοχρονιά 2012 (1) Πρωτοχρονιά 2012 - Ανήμερα (1) πρωτοχρονιά 2017 (3) πρωτοχρονιά 2019 (1) Πρωτοχρονιά 2020 (1) Πρωτοχρονιά 2021 (1) πρωτοχρονιάτικα τραγούδια (1) Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία (3) πτυχίο (1) Ρόδος (1) ρυθμός (2) Σάββατο του Λαζάρου (1) Σαρακοστή (2) Σας ευχαριστώ (5) σέλας (2) σελίδα (1) Σήματα οδήγησης (1) σκέψεις (1) Σκρουτζάκος αφιέρωση (1) σοπράνο (1) σοπράνο και συγχορωδός (1) Σούμπερτ (1) Στ τάξη (2) ΣΤ' τάξη (7) Σταματική Ευαγγελάκου (1) στατιστικά (4) στεφάνι (1) στην Akira και στον alexis xourdakis... (1) στην Μαρία Κ. στον Δημήτρη Καλατζή (1) στην Χριστίνα Β. και ... στην Λαμπρινή... (1) στο γιουτιουμπ (1) στον Κουρσουλα (1) συνέχεια... (1) σύννεφα (2) σύστημα Κοντάύ (1) σχέδιο (1) σχολείο (5) σχολικές αταξίες (1) Σχολική Εορτή (2) τα Δεκαοχτώ λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας (1) τα δευτεράκια blogαρουν (2) τα Κόκκινα Φανάρια (1) τα πρώτα του μπλογκ μου (1) Τα τραγούδια της Δ' τάξης του Δημοτικού σχολείου (2) ταινία (1) ταινίες (16) ταινίες για την 25η Μαρτίου 1821 (5) ταινίες για την 28η Οκτωβρίου 1940 (3) τάξη (1) τελική γιορτή (2) Τερψιχόρη Παπαστεφάνου (1) Τετάρτη τάξη (1) τηλεώραση (1) το κοριτσάκι με τα σπίρτα (1) το Μουσικό χωριό (1) το τσίρκο του ήλιου (1) Το χαμόγελο της Τζοκόντας (1) τραγούδι (6) τραγούδια (75) τραγούδια από τα άλλα μαθήματα του δημοτικού (1) τραγούδια Β' τάξης Δημοτικού Σχολείου (2) τραγούδια Γ' τάξης Δημοτικού Σχολείου (3) τραγούδια γενεθλίων (1) Τραγούδια για λουλούδια (1) τραγούδια για όλο τον χρόνο (1) τραγούδια για την Β' Δημοτικού (1) τραγούδια για την βροχή... (1) τραγούδια για την γιαγιά (3) Τραγούδια για την Δ' τάξη (1) τραγούδια για την ειρήνη (1) τραγούδια για το αυτοκίνητο κ.ά. εξαιρετικά αφιερωμένο... (1) τραγούδια για το καλοκαίρι (6) τραγούδια για το καρναβάλι (2) τραγούδια για το νηπιαγωγείο. 2 (1) τραγούδια για το νηπιαγωγείο... (1) τραγούδια για το τέλος της χρονιάς (1) τραγούδια για τον παππού (3) τραγούδια για τον πατέρα (3) Τραγούδια Δ' τάξης Δημοτικού Σχολείου (1) Τραγούδια Ε' τάξης Δημοτικού Σχολείου (2) τραγούδια παιδικά (2) Τραγούδια σε όλη την σχολική χρονιά (1) τραγούδια της Στ΄ τάξης (2) Τραγούδια του αποχαιρετισμού (8) τραγούδια Χριστουγέννων (3) τραγουδίστρια (1) τρεις ιεράρχες (7) Τρίτη θέση στην ψηφοφορία (1) Τρόποι καλής συμπεριφοράς μετά μουσικής (2) Τρόποι καλής συμπεριφοράς... μετά μουσικής (2) Τσαϊκόφσκυ (1) Ύμα Σουμάκ (1) ύμνοι (19) Ύμνοι και τραγούδια για την Παναγία μας (5) ύμνοι... Holy Wednesday (1) Φαίη Τριγώνη (1) Φθινόπωρο (3) φλογέρα (1) Φλώρα Ματτές (1) Φρικαντελα (1) Φρικαντέλα (6) φωτογραφία (1) Χαρούλα Αλεξίου (1) χαρούμενα γενέθλια (1) χαρταετός (2) Χατζιδάκις (1) Χατζιδάκις Α' μέρος... για την Στέλλα... (1) Χατζιδάκις Β' μέρος... με την βοήθεια της Αργυρώς και αφιερωμένο στην Αγγελική και στον Wallace... (1) Χατζιδάκις Γ' μέρος... Ματωμένος Γάμος... (1) Χατζιδάκις Ε' μέρος (1) Χειμώνας (1) χιόνι (2) χοροί από όλη την Ελλάδα (1) χορός (2) Χορός και μόδα (2) χορωδία (1) Χριστίνα (2) Χριστός Ανέστη (8) Χριστούγεννα (12) χριστούγεννα 2011 (3) Χριστούγεννα 2012 (1) Χριστούγεννα 2015 (2) Χριστούγεννα 2016 (1) Χριστούγεννα 2017 (1) Χριστούγεννα 2018 (1) Χριστούγεννα 2019 (1) Χριστούγεννα 2020 (1) Χριστούγεννα 2021 (3) Χριστούγεννα 2022 (1) Χριστούγεννα 3 (1) Χριστούγεννα νο 2 (1) Χρόνια πολλά (20) χρόνια πολλά μαμά (1) χρόνια πολλά μπαμπά (1) Χρόνια Πολλά... (2) χρόνος (1) Χρυσούλα Σκλαβενίτη (1) χώρα (1) Ψηφίστε στο face book (1) ψηφίστε... (1) ψηφοφορία (1) a lesson from the music book (1) a pinguin in my veranda (2) Aνάσταση (1) actress (1) Aesop's fables (1) Afieromeno Afieromeno (1) Alegria (1) Alex Colombos (1) Aliki Vouyouklaki (1) ancient pictures (1) and Easter (1) anna (1) anna tsigerlioti (1) answer to a letter (1) Antonio Vivaldi (1) Antonis kladis (1) Athanasia (1) Athanasia Katsika Georgilas (1) Attik (1) Blood wedding (1) brotherhood (1) by children (2) Byzantine music (5) Carnaval 2013 (1) cars (1) Chamomilaki (1) Chesterbrook Academy (1) children's game (1) children's games (2) children's songs (5) christamavropoulou (1) Christmas (3) Christmas 2012 (1) christmas carols (4) christmas songs (4) cinema (1) circus (1) Cirque du Soleil (3) classical music (4) composer (3) D. Giannakopoulou (1) D' class songs (1) delfinaki sunset (1) do re mi song (2) Dodecanisos (1) e-manoula (1) Easter day (1) echo (1) Efmorfia Metaxaki (1) eirini s dedication (1) emotions (1) Encourage One Another (1) English songs (3) Epiphany (1) eri (1) Eufro Syni (1) Evmorfia Metaxaki (1) face book (1) fant.korakla (1) farewell songs (1) favourite songs (1) fellow chorus singer (1) first page (1) flower songs (1) for carnaval (1) for flowers (1) Frikantela (6) G. Ntalaras (1) GALAXY WEB RADIO (1) game (1) games (1) George Zabetas (2) Giannis Ritsos (2) Gioconda's smile (1) good Friday (1) good manners (2) google (3) greek (3) Greek ancient music (1) greek carols (3) greek city (1) greek composer (6) greek dances (2) greek holy week (1) greek hymns (2) greek music (1) greek music lesson (1) greek national anthem (1) greek poet (2) greek psalms (1) greek school (1) Greek School Teacher (New York) (1) greek singer (1) greek songs (19) hamomilaki (1) happy birthday (2) Happy New Year (2) here comes the bee (1) Holy Monday (1) Holy Saturday (1) holy Thursday (1) Holy Week (1) hymns (7) Iρις Σιονακιδου (1) in class (1) In Flanders Fields (1) in the school year (1) J.S. Bach (1) joy (1) Justino Garcia (1) Karayan (1) Katerina Destapa (1) Katia (1) kid's smile (1) kindergarten (2) Kodally system (1) koueen (1) kvaggelitsa. αφιέρωμα (1) lamprini tzo (1) Les Jours Tristes (1) lesson (1) little surprises (1) Loukianos Kilaidonis (1) Lullaby (1) M.Xatzidakis (5) Mαρία Μπούσιου (1) Mέγα Σάββατο (2) Mεγάλη Πέμπτη (1) Mεγάλη Τρίτη (1) Mισό εκατομμύριο προβολές σελίδας... (1) Marios Tokas (1) Martha Argerich (1) Mary Poppins (2) Mary Valsamidi (1) Maundy Thursday (1) Mercury (1) misirlouhandmade (1) mother's day (1) movies for the war (1) Mozart (2) music (5) music and songs (1) music classroom (1) music for greek national celabration 1821 (1) music from Africa (1) music from ancient Greece (1) music from Iceland (1) music from Portugal (1) music lesson (1) musical (2) mymoonlog (1) Nafplio (1) national anthems (2) national greek celebration (2) national greek festival (1) NC (1) new wave music (1) new year's carols (2) Nikos Xylouris (1) no 1 (1) no 2 (1) no 5 (1) observations (1) Oceans Ωκεανοί (1) olympic games (4) omorfespineliesgmail.com (1) one year old (1) opera singer (2) oratorio in greek (1) page of D' class (1) paintings (2) Palm Sunday (1) Paralion Astros (2) Paris Koukoulis (1) part a and b (1) part c (1) parveen shiekh (1) perna perna i melissa (1) pictures with music (1) pinterest (1) plan for the school year (1) preparation (1) Presbytera Georgia (1) primary school (2) project (1) psalms (1) quiz (1) Raleigh (1) religious greek music (1) Rhodes (1) Rodoula (1) shitcoredeluxe (1) signs (1) SOFIA ADAMOU (1) sofia pouli (1) song (1) songs (18) songs for easter (1) songs for flowers (1) songs for our Holly Mother (2) Soultana Manesi (1) Sound of music (1) soundtracks (1) sports (1) Summer songs (2) summer's song (1) sxolikes ataxies (1) T. Papastefanou (1) Tραγούδια για τα λουλούδια (2) Tρεις Ιεράρχες (1) thanks to my voters (1) the kid's songs of D' class (1) The Sound of Music (1) thoughts (1) To παιγνίδι των 10 ερωτήσεων μετά μουσικής... λόγω Ροδούλας... (1) top blogs (1) tour and music (1) traffic (1) translation (1) travelling with music (3) vangelis (1) video (6) Vienna (1) vote again (1) Vote my fellow blog (1) West Side Story (1) Wild Rose (1) with music (4) writer (1) xristina (1) xristos (1) Yann Tiersen (1) youtube (1) yustingarcia (1)